13 vjeçarja, Viki Tafrruku po bën bujë në botën e notit, duke u treguar se është një talent fenomenal për Shqipërinë. Me një përkushtim që përgënjeshtron moshën e saj të re, Viki tashmë ka shënuar momente mbresëlënëse në gara të ndryshme, duke treguar potencialin e saj për t’u bërë një nga të mëdhenjtë e sportit. Ajo është shpallur kampione kombëtare dhe është ngjitur 7 herë në podium.

E lindur në një familje që mbështeste aspiratat e saj ujore, Viki u hodh në ujë si një peshk. Afiniteti i saj natyror për notin ishte i dukshëm që në fillim dhe nuk kaloi shumë kohë para se ajo filloi të garonte në nivel kombëtar. Nën drejtimin e trajnerëve me eksperiencë në Federatën Shqiptare të Notit, Viki ka përmirësuar aftësitë e saj, duke u fokusuar veçanërisht në distancat e sprintit.

Shfaqjet e fundit të Vikit kanë tërhequr vëmendjen e komunitetit ndërkombëtar të notit. Në Takimin e Rinisë Shumëkombëshe të mbajtur më 6–7 prill 2024, ajo kapi rezultatet më të mira personale në garat 100 metra stil i lirë dhe 100 metra shpinë, me kohët përkatësisht 1:06.82 dhe 1:17.97. Këto kohë janë një dëshmi e regjimit të saj të pamëshirshëm të stërvitjes dhe aftësisë së saj për të performuar nën presion.

“Ishin gara me shumë emocione dhe të vështira. E prisja në disa raste, ndërsa në disa raste të tjera ishin surprizuese”, u shpreh 13-vjeçarja.

“Ishte surprizë dhe për ne në garat me të rriturat. Nuk është se nuk ishim përgatitur, përgatitjet i kishim bërë, por gjithmonë gara ka dhe të papriturat e veta. Në sportin e notit ka shumë konkurencë dhe falenderoj dhe ekipet e tjera që bëjnë një punë shumë serioze në këtë drejtim. Viki e ka vitin e tretë të stërvitjes, ka ditur notin dhe kemi filluar si me të gjithë sportistët e tjerë dhe me një mbështetje të jashtëzakonshme nga ana e familjes. Që në fillim, prindërit kërkuan që të bëhet një sportiste, jo të mësojë notin dhe ngadalë ia arritëm, por Viki spikati që në fillim jo vetëm në garat e shkurtra, por dhe në garat e gjata. Që dy vite, ajo del gjithmonë në vendet e para”, tha Shiroka

Ndërsa Viki vazhdon të përmirësojë kohën dhe teknikën e saj, e ardhmja duket e ndritshme për këtë atlete të re. Arritjet e saj nuk janë vetëm një burim krenarie për familjen dhe trajnerët e saj, por edhe për Shqipërinë si komb. Me mbështetjen e Federatës Shqiptare të Notit, Viki është në rrugë të mbarë për t’u bërë një simbol i ekselencës në këtë sport.

Viki Tafrruku është më shumë se thjesht një notare; ajo është një frymëzim për sportistët e rinj në mbarë Shqipërinë dhe më gjerë. Suksesi i saj tregon se me pasion, përkushtim dhe punë të palodhur, është e mundur të arrish yjet dhe të bësh një spërkatje në skenën botërore.

Teksa shohim zhvillimin e karrierës së Vikit, nuk ka dyshim se ajo do të vazhdojë të thyejë rekorde dhe të frymëzojë shumë njerëz.

Foto marre nga Google Images

By Editor