Në një zhvillim të rëndësishëm që thekson marrëdhëniet e ngushta mes Kosovës dhe institucioneve evropiane, Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, u takua me Presidenten e Parlamentit Evropian, Roberta Metsola. Ky takim vjen në një kohë kur Kosova po përpiqet të thellojë lidhjet e saj me Bashkimin Evropian dhe të sigurojë mbështetje për aspiratat e saj integruese.

Gjatë takimit, të dyja udhëheqëset diskutuan për rrugën e Kosovës drejt anëtarësimit në BE dhe sfidat që vendi po përballet në këtë udhëtim. Osmani dhe Metsola shkëmbyen pikëpamje mbi çështje të ndryshme që prekin interesat e përbashkëta dhe theksuan rëndësinë e bashkëpunimit të vazhdueshëm.

Presidentja Osmani shprehu mirënjohjen e saj për mbështetjen e vazhdueshme që Metsola dhe Parlamenti Evropian kanë dhënë për Kosovën. Ajo theksoi se Metsola është “padyshim një ndër aleatet më të forta të popullit të Kosovës” dhe se mbështetja e saj “vazhdon të jetë e pakursyer” në rrugën e Kosovës drejt BE-së.

Në anën tjetër, Metsola vlerësoi përpjekjet e Kosovës për reforma dhe angazhimin e saj për të përmbushur kriteret e anëtarësimit. Ajo rikonfirmoi mbështetjen e Parlamentit Evropian për Kosovën dhe u zotua të vazhdojë të jetë një zë i fortë në mbështetje të aspiratave evropiane të vendit.

Takimi u zhvillua në kuadër të Samitit të Paqës për Ukrainën që u mbajt në Zvicër, ku Presidentja Osmani mori pjesë dhe zhvilloi disa takime të rëndësishme me liderë nga e gjithë bota.

Ky takim simbolizon një hap të rëndësishëm për Kosovën në rrugën e saj drejt integrimit evropian dhe dëshmon për mbështetjen e fortë që vendi gëzon nga Parlamenti Evropian.

By Editor