Aktorja 57-vjeçare fitoi Grammy-n e saj të parë për performancën e librit audio për kujtimet e saj “Finding Me”.

“Ka qenë vetëm një udhëtim i tillë,” tha Davis ndërsa pranoi çmimin. “Unë sapo EGOT!”

Termi i çmimeve “EGOT” u referohet njerëzve që kanë fituar një Emmy, një Grammy, një Oscar dhe një Tony gjatë karrierës së tyre në argëtim. Vetëm 18 persona kanë arritur statusin, dhe Davis është personi i katërt me ngjyrë së bashku me Whoopi Goldberg, John Legend dhe Jennifer Hudson që përfundon EGOT.

Davis tashmë ka një Oscar, dy Tony dhe një Emmy.

“Oh Zoti im,” tha Davis të dielën. “E shkrova këtë libër për të nderuar Violën 6-vjeçare, për ta nderuar, për të nderuar jetën, gëzimin, traumën, gjithçka.”

“Unë mendoj se të gjithë duan që jeta e tyre të thotë diçka,” tha ajo. “Unë besoj në bekimin e lindjes së Cherokee-t, që është: “Jetofsh aq gjatë sa të dish pse ke lindur.” Unë besoj se ju me të vërtetë dëshironi të lini gjurme nëpër këtë botë në çfarëdo mënyre që mundeni.

Shumë njerëz nuk dinë si ta bëjnë këtë. Shumë njerëz nuk e kanë gjetur atë gjë për të cilën janë të apasionuar, që mund ta bëjnë. Disa kanë. Por ne të gjithë po e kërkojmë këtë, duke lene gjurme nëpër këtë tokë para se ta lëmë atë. Unë mendoj shumë për këtë në punën time. Kam gjetur vërtet atë gjë që më pëlqen të bëj. Kështu që unë gjithmonë dua ta bëj atë kuptimplotë.”

Images nga Getty Images

By Editor