Në një ngjarje të trishtë dhe të rëndë, trupi i pajetë i një fëmije është gjetur në lumin Buna, në Shkodër. Ky ngjarje ka tronditur komunitetin dhe ka lënë gjurmë të thella në zemrat e njerëzve.

Dy ditë më parë, u gjet e mbytur një 9-vjeçare në lumin Buna. Sot, trupi i pajetë i fëmijës së dytë është gjetur, ndërsa kërkimet vazhdojnë për trupin e nënës Alma Arrazit dhe fëmijës së mitur. Në këtë ditë të njohur si “dita e luleve” në Shkodër, qytetarët dhe përfaqësues të bashkisë kanë marshuar në urën e Bunës dhe kanë hedhur lule në ujërat e lumit, shprehur solidarizimin e tyre për humbjen e rëndë të jetëve të pafajshme.

Teuta Qyteza, nënkryetare e Bashkisë Shkodër, ka shprehur solidarizimin e gjithë qytetit për këtë tragjedi. Ajo ka bërë thirrje që të denoncohet dhuna, edhe kur nuk ndodh brenda dyerve të shtëpisë sonë. Në këtë kohë të vështirë, shpresojmë se mund të gjejmë gjallë fëmijët e tjerë dhe të ndihmojmë familjen e prekur nga kjo fatkeqësi.

Ngjarja në Shkodër na kujton se duhet të jemi të ndjeshëm ndaj dhunës dhe të ndërtojmë një shoqëri ku të gjithë të ndihemi të sigurt. Le të ruajmë kujtesën e këtyre jetëve të pafajshme dhe të punojmë për një të ardhme më të mirë për të gjithë.

Jemi sot të gjithë se bashku, në këtë ditë që Shkodrës i fali 6 majin ditën e luleve në kërkim të disa luleve që u shkëputën tragjikisht nga jeta. Lutemi për Eriseldën dhe që nëna me dy fëmijët e tjerë të gjenden shëndoshë e mirë.” – Teuta Qyteza, nënkryetare e Bashkisë Shkodër.

Le të ruajmë kujtesën e këtyre jetëve të pafajshme dhe të punojmë për një të ardhme më të mirë për të gjithë. 🌸

By Editor