Sic kemi shkruar ne ditet e mepareshme, nje ngjarje e rëndë ka tronditur qytetin e Shkodrës dhe ka lënë pas shumë pyetje pa përgjigje. Valentina Arrazi, kunata e Alma Arrazit, është personi i fundit që e takoi 39-vjeçaren dhe tre fëmijët e saj përpara se ata të zhdukeshin në mënyrë misterioze. Më 2 Maj, Alma Arrazi dhe fëmijët e saj u gjetën të mbytur në ujërat e lumit Buna, duke lënë pas vetëm pikëpyetje dhe dhimbje.

Valentina u thirr në Prokurorinë e Shkodrës për të dhënë dëshminë e saj. Ajo tregoi se kishte dalë për të pirë kafe me Almën dhe fëmijët në një lokal në pedonalen e molos në hyrje të qytetit. “Unë e kam dashur shumë Almën, dhe ajo mua, dhe fëmijët tanë kanë qenë shumë të lidhur,” tha Valentina. Ajo vazhdoi të rrëfejë se Alma kishte parë ish-bashkëshortin e saj, Erdgysin, me të dashurën e tij të re ndërsa ata po ecnin drejt kafenesë.

Pas një bisede të shkurtër për marrëdhënien e tyre, Alma i tha Valentinës se do të shkonte tek familja e saj në Durrës dhe se vëllai do ta merrte me taksi. Valentina nuk dyshoi në këtë, pasi Alma kishte qenë tek familja e saj edhe një muaj më parë për shkak të debateve me Erdgysin. “Po ta dija se Alma do të mbytej bashkë me fëmijët, do të kisha bërtitur në mes të lokalit dhe nuk do ta kisha lënë kurrë,” u shpreh ajo me dhimbje.

Ngjarja ka ngritur shumë dyshime rreth vërtetësisë së dëshmisë së Valentinës dhe ka çuar në arrestimin e Erdgys Arrazit, i cili dyshohet për dhunë psikologjike dhe fizike ndaj Alma Arrazit. Gjykata ka caktuar masën ‘arrest me burg’ për Erdgysin, ndërsa hetimet vazhdojnë për të zbardhur plotësisht motivet dhe rrethanat që çuan në këtë akt të tmerrshëm.

Ky rast ka prekur thellësisht komunitetin lokal dhe ka nxitur diskutime mbi rolin e dhunës në familje dhe nevojën për mbështetje dhe burime për viktimat e abuzimit. Ndërsa qyteti përpëlitet të gjejë qetësi pas kësaj tragjedie, pyetja që mbetet është: Si mund të parandalohet një ngjarje e tillë në të ardhmen?

By Editor