Në një ngjarje e tmerrshme ka ndodhur në rrugën Prrenjas-Qafë Thanë në Shqipëri, jeta e një familjeje është ndërprerë tragjikisht për shkak të një aksidenti të rëndë trafiku. Shoferi i identifikuar si 44-vjeçari Jetmir Daci është përplasur me një automjet në të cilin ndodheshin gjashtë anëtarë të familjes. Përplasja ka qenë shkatërruese, duke shkaktuar lëndime të rënda dhe duke lënë në koma një vajzë 23-vjeçare.

Autoritetet i bënë një test alkooli Dacit, i cili zbuloi një nivel alkooli në gjak prej 0.40 mg/l në momentin e aksidentit. Ky nivel i dehjes konsiderohet i paligjshëm dhe është e qartë se ngasja nën ndikim ka pasur pasoja të tmerrshme.

Aksidenti ka ndezur një bisedë më të gjerë për sigurinë rrugore dhe zbatimin e rregullave të drejtimit të automjeteve. Është një kujtesë e fortë se përgjegjësia e drejtimit të automjetit nuk duhet marrë kurrë lehtë, dhe rregullat e rrugës janë në fuqi për të mbrojtur të gjithë.

Ndërsa anëtarët e familjes marrin kujdesin mjekësor dhe komuniteti po lëkundet nga tronditja, mund të shpresohet vetëm që kjo ngjarje tragjike të shërbejë si një thirrje zgjimi për respektim më të rreptë të masave të sigurisë rrugore dhe një angazhim kolektiv për parandalimin e aksidenteve të tilla në të ardhmen.

Lutjet tona janë per viktimat dhe të dashurit e tyre gjatë kësaj kohe sfiduese dhe shprehim ngushëllimet tona më të thella për ata që janë prekur nga kjo tragjedi.

By Editor