Në orët e para të mëngjesit, një ngjarje katastrofike u shpalos në Baltimore, Maryland, pasi Ura ikonë e Francis Scott Key pësoi një shembje shkatërruese. Incidenti ndodhi pasi një anije me kontejnerë u përplas me një shtyllë që mbështet urën, e cila shërben si një arterie vendimtare për Interstate 695 mbi lumin Patapsco.

Përplasja që çoi në shembjen e urës Francis Scott Key në Baltimore u shkaktua nga një anije me kontejnerë që goditi një nga kolonat mbështetëse të urës. Anija ne fjale ishte anija me flamur Singapori me emrin Dali, e cila ishte larguar nga Baltimore duke u nisur drejt Colombo, Sri Lanka. Përplasja ndodhi rreth orës 1:28 të mëngjesit EDT, duke rezultuar në shembjen tragjike të urës.

Ka dëshmitarë okularë për shembjen tragjike të urës Francis Scott Key. Një video e dëshmitarit kapi pasojat, duke treguar mbetjet e urës në ujë. Individi që regjistroi pamjet përshkroi se kishte dëgjuar një zhurmë të fortë ndërsa ura u godit nga një anije e madhe, duke çuar në shembjen e saj në lumin Patapsco. Ky rrëfim, së bashku me të tjera, është pjesë e hetimit në vazhdim për të kuptuar shtrirjen e plotë të incidentit.

Numri i saktë i njerëzve në urë në momentin e shembjes nuk është konfirmuar. Megjithatë, Departamenti i Zjarrfikësve të Qytetit të Baltimores ka raportuar se deri në 20 persona dhe disa automjete kanë rënë në lumë, duke e deklaruar atë një “ngjarje me viktima masive”.Përpjekjet e shpëtimit janë duke vazhduar dhe autoritetet po punojnë për të përcaktuar shkallën e plotë të viktimave.

Ndërsa operacionet e shpëtimit janë duke u zhvilluar, autoritetet janë angazhuar në një kërkim të dëshpëruar për të mbijetuar në mes të mbeturinave te lena nga perplasja. Departamenti i Zjarrfikësve të Qytetit të Baltimores e ka shpallur situatën një “operacion kërkimi dhe shpëtimi”, duke theksuar urgjencën ndërsa pastrojnë lumin për çdo viktimë.

Kolapsi ka shkaktuar shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme në Maryland. Ndikimi i fatkeqësisë është i thellë, me disa automjete të raportuara se janë zhytur në lumin e akullt poshtë pas dështimit të urës.

Ura, një lidhje jetike në zonën metropolitane të Baltimores, u ndërtua në vitin 1977 dhe u emërua pas autorit të himnit kombëtar amerikan. Humbja e saj nuk është vetëm një makth logjistik, por edhe një tragjedi historike për komunitetin.

Ndërsa dita po kalon, fokusi mbetet në përpjekjet e shpëtimit dhe mirëqenien e të prekurve nga kjo fatkeqësi. Kombi shikon në solidaritet, duke shpresuar për sigurinë e të gjithë të përfshirëve

Foto marre nga Google Images

By Editor