Në orët e para të mëngjesit të së premtes, banorët përgjatë bregut lindor të SHBA-së u zgjuan nga një ngjarje e rëndësishme sizmike. Tërmeti, me magnitudë paraprake prej 4.8 ballë, filloi pranë Stacionit Whitehouse, Nju Xhersi, dhe efektet e tij u ndjenë deri në veri deri në Boston, Massachusetts.

Lëkundjet, të cilat goditën pak para orës 10:30 të mëngjesit, shkaktoi lëkundje të ndërtesave dhe dërgoi një valë alarmi nga Filadelfia deri në qytetin e Nju Jorkut, ku lëkundjet ishin veçanërisht të dukshme. Platformat e mediave sociale u vërshuan shpejt me raporte nga qytetarët që përjetuan tërmetin, duke ndarë habinë dhe shqetësimin e tyre.

Shërbimi Gjeologjik i SHBA-së (USGS) ka konfirmuar magnitudën e tërmetit dhe epiqendrën e tij, por detajet për dëmet dhe dëmtimet e mundshme janë ende të paqarta. Ndërsa tërmetet janë relativisht të rrallë në Shtetet e Bashkuara verilindore, kjo ngjarje shërben si një kujtesë se ato mund dhe ndodhin.

Guvernatorja e Nju Jorkut Kathy Hochul ka siguruar publikun se ekipi i saj po vlerëson ndikimin dhe do të japë freskime informative gjatë gjithë ditës. Ndërkohë, autoritetet lokale po u bëjnë thirrje banorëve që të kontrollojnë shtëpitë dhe bizneset e tyre për ndonjë shenjë dëmtimi dhe të raportojnë çdo problem tek shërbimet përkatëse.

Ngjarja e sotme ka të ngjarë të ringjallë diskutimet rreth gatishmërisë së Bregut Lindor për fatkeqësi të tilla natyrore të papritura.

Me kalimin e ditës, do të ketë më shumë informacion në lidhje me shtrirjen e ndikimit të tërmetit. Tani për tani, komuniteti i East Coast po mblidhet, duke ndarë përvojat dhe duke ofruar mbështetje për ata që janë prekur nga tronditja e papritur e mëngjesit.

By Editor