Skender Sallaku ka lindur ne 25 Janar 1935.

Ka punuar si profesionist në Estradën e Tiranes , klloun në cirk duke e ushtruar një profesion sa të vështirë aq edhe të bukur. Ka vazhduar paralelisht edhe në film, humor, dramë, etj. Gjithashtu, Sallaku ishte kampion i mundjes klasike, autor skicash dhe parodish.

Kishte një humor që i buronte natyrshëm dhe shquhej për spontanitetin. Aktor i mençur që e dashuronte artin dhe punonte me thjeshtësi.  

Skënder Sallaku kishte një karrierë artistike gjashtëdhjetëvjeçare në skenë. Përveç çmimit “Artist i Popullit”, ai ka edhe titullin ”Artist  i Merituar”, “Mirënjohja e qytetit”, etj.

Skender Sallaku vdiq ne 11 shurt 2014, ne Tirane, me familjen prane tij,

Foto nga Wikipedia

By Editor