Në nderim të përvjetorit të 25-të të Çlirimit të Kosovës, një shtatore e vogëlushit Leotrim Ahmeti, i cili u vra nga forcat serbe, do të vendoset në Skenderaj. Kjo shtatore është një simbol i përkujtimit dhe respektit për të gjithë ata që sakrifikuan jetën e tyre për lirinë e Kosovës. Leotrimi ishte djali i heroit Malush Ahmeti dhe përmes kësaj shtatoreje, historia e tij tragjike dhe e dhimbshme do të mbetet e gjallë në kujtesën kolektive.

Artisti i talentuar Sabri Behramaj ka qenë përgjegjës për krijimin e kësaj veprimtarie artistike. Ai ka marrë vendimin për të bërë shtatoren e Leotrimit si një mënyrë për të nderuar fëmijët e pafajshëm që humbën jetën gjatë luftës dhe për të transmetuar mesazhin e paqes dhe lirisë për brezat e ardhshëm. Ai ka përdorur talentin e tij për të sjellë në jetë një veprimtari që transmeton jo vetëm dhimbjen, por edhe shpresën dhe dëshirën për një të ardhme më të mirë.

Historia e Leotrimit, siç është treguar nga nëna e tij, Shukrija Ahmeti, është një dëshmi e fuqishme e sakrificës dhe dhimbjes së luftës. Nëna e tij kujton momentin tragjik kur Leotrimi u plagos nga një granatë serbe dhe fjalët e tij të fundit ishin një thirrje për ndihmë.

Leotrimi ishte vetëm një fëmijë kur u vra në oborrin e shtëpisë së tij nga një granatë e hedhur nga forcat serbe. Nëna e tij, Shukrija Ahmeti, mbledh me duart e saj zorrët e djalit të saj dhe përpiqet t’i afrojë ato te barku i tij, në një përpjekje të dëshpëruar për të ndalur dhimbjet e tij. Fjalët e fundit të Leotrimit, “Mo, mo nanë se po më dhamin”, janë një thirrje rrëqethëse që tregon për dhimbjen e një fëmije në momentet e tij të fundit.

Kjo histori rrëqethëse tregon për dhimbjen e një nëne që humbi fëmijën e saj në mënyrën më të dhimbshme të mundshme.

Shtatorja e Leotrimit do të jetë një vend ku njerëzit mund të ndalen dhe të reflektojnë mbi koston e lirisë dhe rëndësinë e paqes. Ajo do të qëndrojë si një kujtesë e përjetshme e atyre që dhanë jetën e tyre për të ardhmen e Kosovës.

By Editor