Në javët e fundit, Shqipëria është përballur me një sërë ngjarjesh të rënda moti që kanë çuar në shqetësime dhe ndërprerje të përhapura. Reshjet e dendura dhe përmbytjet kanë prekur veçanërisht rajonin, ku lumi Drin ka dalë nga brigjet e tij për shkak të deri në 400 mm shi që kanë rënë në vetëm 12 orë.

Bregdeti shqiptar, një shtrirje qendrore 450 km që lidh Adriatikun jugor me detin Jon, është i njohur për peizazhet e tij të bukura dhe është kthyer në një qendër si për marinarët ashtu edhe për turistët. Megjithatë, kushtet e motit të fundit kanë detyruar një pauzë në të gjitha aktivitetet e lundrimit me varkë. Raportet tregojnë se ankorimet e sanksionuara fillojnë në jug të Vlorës, duke lënë një shtrirje 100 milje detare të vijës bregdetare ku e vetmja mundësi për të ndaluar është në marinat.

Behet e ditur se anijet e transportit ndërkombëtar detar për pasagjerë dhe automjete në linjën Durrës-Bari-Durrës dhe Vlorë-Brindisi-Vlorë, ditën e shtunë do të vazhdojnë të operojnë normalisht sipas destinacioneve përkatëse.

Ditën e diel do të ndalohet  lëvizja e anijeve pasagjerë në linjat ndërkombëtare Durrës-Bari-Durrës dhe Vlorë-Brindisi-Vlorë.

Persa u perket mjeteve te vogla lundruese apo anijet e peshkimit që operojnë përgjatë bregdetit shqiptar, autoritetet thonë se duhet të jenë të siguruara në vendet e caktuara, ndërsa nuk do të jepet leje nisje për tri ditë me radhë.

Shërbimet meteorologjike shqiptare vijojnë të monitorojnë nga afër situatën, duke dhënë përditësime dhe paralajmërime për të mbajtur të gjithë të informuar dhe të përgatitur.

By Editor