Një Boeing 777 e Air Canada u godit nga rrufeja pas ngritjes nga Vankuveri më 3 mars 2024. Ngjarja u regjistrua nga Ethan West, një student pilot. Pavarësisht goditjes, avioni vazhdoi i sigurt për në Heathrow të Londrës.

Ekspertët e aviacionit pohojnë se avionët janë projektuar për t’i bërë ballë rrufesë, duke mos paraqitur asnjë rrezik për ata në bord.

John Gradek i Programit të Menaxhimit të Aviacionit të Universitetit McGill e konfirmon këtë, duke vënë në dukje se goditjet e rrufesë janë një dukuri e zakonshme dhe e menaxhueshme për avionët.

Pas incidenteve të tilla, avionët inspektohen për të garantuar sigurinë. Udhëtimi i pandërprerë i fluturimit të Air Canada për në Londër është një dëshmi e qëndrueshmërisë së aviacionit modern dhe protokolleve të sigurisë në fuqi.

Videoja e Ethan West nxjerr në pah mrekullitë inxhinierike të udhëtimit ajror, i cili mbetet forma më e sigurt e transportit në distanca të gjata.

By Editor