Në një botë shpesh të dëmtuar nga hakmarrja dhe grindjet, peshkopi Mar Mari Emmanuel qëndron si një fener faljeje dhe dhembshurie. Peshkopi asirian, i cili u sulmua kohët e fundit gjatë një predikimi në kishën “Krishti Bariu i Mirë” në Wakeley, Sydney, i ka zgjatur një dorë falje sulmuesit të tij, duke mishëruar vetë thelbin e mësimeve që ai mbështet.

Incidenti, i cili ndodhi në një mbrëmje të qetë të së hënës, shkaktoi valë tronditëse në komunitet pasi peshkopi u sulmua në mes të transmetimit të drejtpërdrejtë. Një djalë 16-vjeçar u arrestua pas sulmit, i cili po hetohet si një akt i mundshëm terrorist. Me gjithë dhunën e ushtruar ndaj tij, peshkopi Emmanuel, nga shtrati i spitalit, nuk shprehu asgjë veç dashurisë dhe faljes për individin përgjegjës.

“Unë e fal këdo që e ka bërë këtë veprim”, tha peshkopi Emmanuel. “Dhe unë i them atij: “Ti je djali im. Unë të dua dhe do të lutem gjithmonë për ty”. Dhe kushdo që ju dërgoi për ta bërë këtë, unë i fal edhe ata në emrin e fuqishëm të Jezusit.”

Ky akt i mëshirës nuk është vetëm një dëshmi personale e besimit të tij, por edhe një mesazh i fuqishëm për ndjekësit e tij dhe komunitetin e gjerë. Në një kohë kur mbështetësit e peshkopit mund të ishin prekur lehtësisht nga zemërimi dhe dëshira për ndëshkim, ai i nxiti ata të qëndronin paqësor dhe të vepronin “si të Krishtit”.

“Lord Jezus nuk na mësoi kurrë të luftonim, Lord Jezus nuk na mësoi kurrë të hakmerremi, Lord Jezus nuk na tha kurrë ‘sy për sy dhe dhëmb për dhëmb'”, kujtoi ai kongregacionin e tij.

Fjalët e peshkopit rezonojnë me domethënie të thellë, veçanërisht në një shoqëri që shpesh lufton me konceptin e faljes. Veprimet e tij shërbejnë si një kujtesë se falja nuk është një shenjë dobësie, por e forcës së pamasë. Është një zgjedhje që ka fuqinë për të transformuar zemrat dhe mendjet, për të kapërcyer ndarjet dhe për të shëruar plagët e dukshme dhe të padukshme.

Ndërsa peshkopi Emanuel vazhdon të shërohet, mesazhi i tij i faljes dhe dashurisë vazhdon të frymëzojë. Është një thirrje për secilin prej nesh që të reflektojmë mbi aftësinë tonë për falje dhe të shqyrtojmë se si mund të përgjigjemi përballë fatkeqësisë. Sepse sipas fjalëve të peshkopit, është nëpërmjet faljes që ne mund të mishërojmë vërtet mësimet e Krishtit dhe të krijojmë një botë më të dhembshur dhe më kuptuese.

Foto marre nga Google Images

By Editor