Udhëtimi me tren mund të jetë një nga mënyrat më relaksuese dhe piktoreske për të parë botën. Për ata që kërkojnë maksimumin në luks, rehati dhe shërbim, disa udhëtime me tren shquhen si mishërim i pasurisë. Këtu janë pesë udhëtime me tren që ofrojnë një përvojë të pashembullt në ekstravagancë.

1. Venecia Simplon-Orient-Express, Evropë

Venice Simplon-Orient-Express është sinonim i luksit klasik. Duke udhëtuar nëpër Evropë, ky tren u ofron pasagjerëve mundësinë për t’u kthyer pas në kohë në epokën e artë të udhëtimit. Me ambientet e tij të brendshme Art Deco dhe ngrënien e rafinuar, udhëtimi nga Londra në Venecia ka të bëjë po aq me përvojën sa edhe me destinacionin.

Foto nga CN Traveler

2. Rocky Mountaineer, Kanada

Rocky Mountaineer ofron pamje panoramike të lë pa frymë të shkëmbinjve kanadezë. Mysafirët mund të shijojnë ushqime me gusto dhe akomodime luksoze ndërsa udhëtojnë nga Vancouver në Banff. Ky tren vetëm në dritën e ditës siguron që pasagjerët të mos humbasin asnjë moment nga peizazhi mahnitës.

Foto nga Rocky Mountaineer

3. Ghan, Australi

Duke përshkuar zemrën e Australisë nga Darvini në Adelaide, Ghan ofron një mënyrë unike për të përjetuar pafundësinë e periferisë Australiane. Me ushqime të shkëlqyera, kabina elegante dhe ekskursione jashtë trenave, ky udhëtim është një aventurë një herë në jetë.

Foto nga E Escape

4. Odisea e Dekës, Indi

Deccan Odyssey i Indisë i çon pasagjerët në një udhëtim nëpër kohë, duke eksploruar tapiceri të pasur të historisë dhe kulturës së vendit. Me suitat e tij të pasura dhe shërbimin e patëmetë, treni mbulon rrugë të ndryshme, secila ofron një pamje të ndryshme në shpirtin e Indisë.

Foto nga News 18

5. Tren lundrimi me shtatë yje, Japoni

Cruise Train i Japonisë Seven Stars shpesh quhet treni më luksoz në botë. Me mjeshtërinë e tij të porositur dhe shërbimin ekskluziv, ky tren fjetjeje transporton pasagjerë në një udhëtim nëpër ishullin Kyushu, duke ofruar pamje malore dhe bregdetare. Për shkak të kapacitetit të tij të kufizuar, një udhëtim në këtë tren është një përvojë shumë e kërkuar.

Foto nga CNN

Këta trena ofrojnë jo vetëm një mjet transporti, por edhe një udhëtim të mbushur me momente luksi, rehati dhe pamje të paharrueshme. Ata na kujtojnë se ndonjëherë, vetë udhëtimi është destinacioni. Udhëtim të mbarë!

By Editor