Këshilli Botëror i Udhëtimit dhe Turizmit (WTTC) ka shpallur Parisin si qytetin më të fuqishëm në botë për turizmin.

Lista e qyteteve më të fuqishme turistike nuk mori parasysh vetëm biletat e muzeut dhe dhomat e hoteleve. Faktori tjetër ishte se sa qeveritë dhe bizneset vendore dhe kombëtare po investojnë në këto qytete si destinacione turistike.

Parisi po përgatitet të presë Lojërat Olimpike Verore 2024.

Megjithese me pak se 5% e objekteve do të ndertohen per Lojerat Olimpike, qyteti po derdh burime ne infrastrukture, siguri dhe masa tè tjera qè do t’i ndihmojne ata te pergatiten per te pritur boten.

Sipas ketij kontabiliteti, totali i pergjithshëm i turizmit te kryegytetit francez arriti ne 35.6 miliarde dollare.

Qytetet me te fuqishme ne bote per turizmin

2022

1. Paris, France

2. Pekin, Kine

3. Orlando, Florida

4. Shanghai, Kine

5. Las Vegas, Nevada

6. Nju Jork

7. Tokio, Japoni

8. Mexico City, Meksike

9. Londer, MB

10. Guangzhou, Kine

Perkthyer, pershtatur dhe foto nga Travel+Leisure

By Editor