Familjet në juglindje të Michiganit po përballen me ndërprerje të energjisë elektrike pas një serie stuhish të fuqishme që kanë goditur rajonin. DTE Energy, kompania kryesore e shpërndarjes së energjisë në zonë, ka njoftuar se disa familje mund të mbeten pa energji elektrike deri të shtunën.

Stuhitë e fundit kanë lënë më shumë se 20,000 konsumatorë pa energji elektrike, dhe pavarësisht përpjekjeve të vazhdueshme, sfidat janë të mëdha. Ekipet e DTE janë duke punuar në turne 16-orëshe për të riparuar dëmet dhe për të rikthyer energjinë sa më shpejt të jetë e mundur.

Në zonat më të prekura si Beverly Hills, Royal Oak dhe Berkley, numri i konsumatorëve pa energji elektrike është i lartë, dhe dëmet nga stuhitë janë të konsiderueshme. Përveç ndërprerjeve të energjisë, janë raportuar edhe rënie të pemëve dhe dëmtime të linjave të energjisë elektrike.

DTE ka sjellë ekipet e fushës dhe linjistët nga disa shtete për të ndihmuar në përpjekjet e riparimit dhe ka premtuar se do të vazhdojë të punojë pa pushim për të adresuar situatën. Kompania gjithashtu ka ofruar këshilla për të qëndruar të freskët gjatë valës së nxehtësisë që po përjeton rajoni.

Ky incident ka nxjerrë në pah sfidat që lidhen me menaxhimin e infrastrukturës së energjisë në kushte ekstreme të motit dhe rëndësinë e përgatitjes dhe përgjigjes së shpejtë në situata të tilla emergjencash. Ndërsa ekipet e DTE vazhdojnë të punojnë pa ndërprerje, komuniteti po bashkohet për të mbështetur ata që janë prekur dhe për të ndihmuar në rimëkëmbjen e shpejtë të zonës.

By Editor