Sot shënojmë një datë të rëndësishme në historinë e muzikës: 15-vjetorin e vdekjes së Michael Jackson, artistit që ndryshoi përherë botën e muzikës dhe kulturës pop. Më 25 qershor 2009, lajmi i vdekjes së tij tronditi botën, duke lënë pas një trashëgimi të pashtershme që vazhdon të frymëzojë breza të tërë.

Jackson, i njohur si Mbreti i Popit, vdiq në shtëpinë e tij në Los Angeles nga një arrest kardiak si rezultat i një doze të tepruar të propofolit, në moshën 50 vjeç. Doktori personal i tij, Conrad Murray, u dënua për vrasje pa dashje. Jackson la pas tre fëmijë, dy djem, Michael Jr dhe Bibi, i njohur më parë si Blanket, dhe një vajzë, Paris.

Para se të fillonte karrierën e tij solo, me albume që kanë ndikuar ndjeshëm në muzikë, Jackson arriti famë botërore qe fëmijë, si pjesë e Jackson 5 me vëllezërit e tij Jackie, Tito, Jermaine dhe Marlon.

Ndërsa fansat e tij u mblodhen sot në varrezat Forest Lawn Memorial Park në Glendale për të nderuar kujtimin e tij, është e qartë se ndikimi dhe legjenda e Michael Jackson mbeten të gjalla. Ai integroi MTV në një kohë kur atyre u bëhej thirrje të vazhdueshme për mos luajtjen e videove nga artistët e zunj. Ai revolucionarizoi videoklipin muzikor. Te gjithe fansat e tij qendruan zgjuar gjithë natën per momentin kur do te shfaqej videoklipi “Thriller”

Michael Jackson ishte dhe mbetet një ikonë. Që nga një moshë shumë e re, ai tregoi atë lloj karizme dhe fuqie ylli që bën njerëzit legjenda. Ai u rrit para syve tanë dhe kurrë nuk ndaloi së qenuri në kulmin të lojës së tij. Ndikimi e tij ndihet dhe shihet në shumë nga artistët që njerëzit i shijojnë sot. Michael Jackson harmonizoi dhe bëri moonwalk që Usher kërcente mbi patina. Ndërsa ne vazhdojmë të kujtojmë dhe të nderojmë jetën dhe veprën e tij, le të marrim një moment për të reflektuar mbi ndikimin e pashlyeshëm që ai la mbi muzikën dhe kulturën pop.

Foto: Rolling Stone

By Editor