Mos qendroni prane varrit tim dhe qani!

Nuk jam aty, nuk fle –

Jam mijèra erèra qè fryjnè,

Une jam diamanti qè vezullon nè deborè,

Unë jam drita e diellit

mbi kokërr të pjekur gruri,

Unë jam shiu i butë i vjeshtës.

Ndersa zgjohesh me heshtjen e mëngjesit,

Unē jam vrulli i zogjve nè fluturim rrotullues,

Une jam dita që kapërcen natën.

Mos qendroni prane varrit tim dhe qani,

Nuk jam atje, nuk kam vdekur.

Nga Clare Harner

1934.

Perktheu dhe pershtati: Albanian Community in Michigan

By Editor