Mengjes

Si shpirt` i zi ne kraharuar,

U mbyll liqeri nene male.

Ndaj fund` i ti e pasqyruar,

Po shuhet nata me – nga – dale.

E shoh ku vdes e ku po vuan,

E syt` e saj dyke pulitur ;

E syt` e saj q`u mavijuan,

Jan` yjt` e qjellit te venitur.

Tashi dh` agimi llambarites

Po svagullon ne fund liqeri,

Po tretet tinez yll` i drites

Posi nje sumbull prej sheqeri.

Pra, ja! pra, ja ! se dita ndezi,

Se fund` i ujit vetetiti,

Se posi lajmetar – mengjesi,

Del zogu – i bardh` i nje nositi…

Lasgush Poradeci ✍️🇦🇱

Lasgush Poradeci konsiderohet si një nga shkrimtarët shqiptarë më me ndikim të shekullit të 20-të, veprat e të cilit lidhen drejtpërdrejt me romantizmin dhe realizmin.

Foto nga Wikipedia

By Editor