Në një botë ku shumë njerëz përballen me sfida të mëdha shëndetësore, rrëfimi i Lunës Methasani bëhet një burim frymëzimi. E bija e gazetarit të njohur sportiv, Dëfrim Methasani, Luna ka treguar se si ka luftuar me sukses kundër një sëmundjeje të rëndë që e preku në moshën 29-vjeçare. Pavarësisht momenteve të vështira dhe diagnozës së frikshme, ajo ka arritur të mbijetojë dhe të bëhet një shembull i fortësisë dhe guximit.

Sot, në ditën e saj të lindjes, Dëfrim Methasani i dërgon një mesazh të veçantë vajzës së tij, një mesazh që jo vetëm që feston jetën e saj, por edhe vlerat njerëzore që ajo përfaqëson. Ai shpreh mirënjohjen e tij për betejën që ajo ka fituar dhe për forcën që ka treguar, duke e quajtur atë një luftëtare të vërtetë që ka tejkaluar çdo pengesë.

Mesazhi i plotë:

E shtrenjta Luna!

Po të uroj sot nga Hamburgu, jo shumë larg Berlinit. Një vit më parë diskutonim ndryshe, tashmë me shumë emocion dhe lumturi të uroj ditëlindjen. Edhe 100 ndoshta janë pak, për 1000 arsyet përse ti duhet té jetosh shumë.

Ti erdhe si gëzimi i parë i yni me 20 qershor 1993 dhe jo rastësisht emri yt u zgjodh si bashkim germash, sepse siduket që asokohe, kuptuam vlerat e tua. Edhe 100 ty bushi babit, ty që bëre emrin tënd si një kampione e vërtetë dhe tashmë nuk quhesh vajza e Defrimit, por Defrimi quhet babai i Lunës.

Ndërsa po udhëtoj në autostradën Hamburg-Dyseldorf, më duket se të kam para syve që shkëlqejnë, si goli i Qazim Laçit kundër Kroacisë. Të përqafoj bukuranja dhe e zgjuara ime, vajza me zemrën e bukur, që din vetëm të dojë dhe jo të urrej.

E bekuar qofsh nga zoti dhe të pafsha nuse!

Të përqafoj me shumë mall e shtrenjta dhe krenaria ime!

Luna, në anën tjetër, ka ndarë me të tjerët se si ka përballuar jo vetëm sëmundjen, por edhe reagimet e njerëzve ndaj saj. Ajo ka zgjedhur të qëndrojë e fortë, jo vetëm për veten, por edhe për të tjerët që mund të ndodhen në situata të ngjashme,

Mesazhi i saj është një thirrje për shpresë dhe besim, një kujtesë se pavarësisht errësirës, gjithmonë ka dritë në fund të tunelit.

Në këtë ditë të veçantë, le të marrim frymëzim nga historia e Lunës dhe të përqafim mesazhin e Dëfrimit. Le të kujtojmë se çdo betejë e fituar është një fitore jo vetëm për individin, por edhe për të gjithë ata që luftojnë beteja të ngjashme. Luna Methasani, një emër që do të mbetet simbol i forcës dhe shpresës për shumë njerëz.

Gëzuar ditëlindjen, Luna! Të dëshirojmë shumë vite të tjera të mbushura me shëndet, lumturi dhe suksese të reja.

By Editor