Lakeside Mall, një destinacion i njohur për blerje në Sterling Heights, Michigan, do të mbyllet më 1 korrik 2024, duke shënuar fundin e një epoke për këtë qendër tregtare që dikur lulëzonte. E ndërtuar nga Taubman dhe hapur në vitin 1976, mall-i ka qenë një pikë referimi për banorët e zonës për dekada me radhë.

Lakeside Mall ka parë një rënie të ndjeshme të trafikut të këmbësorëve dhe një largim të qiradhënësve në vitet e fundit, për shkak të rritjes së blerjeve online dhe konkurrencës nga hapja e The Mall at Partridge Creek në 2007.

Ndërsa mall-i do të mbyllet, dyqanet ekzistuese të Macy’s dhe J.C. Penney do të vazhdojnë të operojnë. Në fakt, Macy’s është duke kërkuar të punësojë pozicione të plota dhe me kohë të pjesshme.

Pas mbylljes, plani është të shembet mall-i dhe të zhvillohet Lakeside Town Center, një projekt i ri urban me apartamente, tregti të re, restorante, zyra, një hotel dhe hapësira publike rekreative. Ky zhvillim i ri do të përfshijë:

– 2,219 njësi banimi

– Pothuajse 180,000 këmbë katrorë hapësira tregtare dhe ushqimore

– Një hotel me 120 dhoma

– 70,000 këmbë katrorë hapësira zyre

Mbyllja e Lakeside Mall shënon një kthesë të rëndësishme për komunitetin e Sterling Heights. Ndërsa mall-i do të zhduket, vizioni për Lakeside Town Center premton të sjellë një frymë të re dhe të gjallë në zonë, duke krijuar një qendër të re urbane që do të jetë shtëpi për banorët dhe bizneset e reja.

By Editor