Në një intervistë të dhënë së fundmi, Klejdi Kadiu, balerini dhe koreografi i njohur me origjinë shqiptare, ka ndarë me publikun refleksione mbi jetën e tij profesionale dhe atë personale. Kadiu, i cili ka qenë një figurë kyçe në botën e kërcimit dhe televizionit italian, ka folur haptazi për sfidat dhe arritjet e tij.

Duke u rikthyer në kujtimet e tij, Kadiu ka rrëfyer për udhëtimin e tij nga Shqipëria drejt Italisë dhe për përpjekjet e tij të vazhdueshme për të arritur majat e suksesit. Ai ka theksuar rëndësinë e dështimit si një pjesë e pandashme e rrugëtimit drejt triumfit. “Kam qenë i suksesshëm sepse e kam njohur dështimin,” ka thënë ai, duke shtuar se të rinjtë sot përballen me sfida të reja, veçanërisht për shkak të ndikimit të rrjeteve sociale.

Kadiu ka folur edhe për jetën e tij si baba, duke u ndalur tek mësimet që ka marrë nga djali i tij, Gabriel, i cili vuan nga meningo-encefaliti. “Ai po më mëson se duhet ta marrësh jetën ashtu siç është dhe të vazhdosh si njerëzit normalë,” ka shprehur ai me ndjenjë.

Ja si eshte shprehur Klejdi:

Kam pasur fatin dhe kënaqësinë të jetoj shumë vite pranë saj dhe kam mundur të vëzhgoj mënyrën e saj të punës dhe marrëdhënien me të tjerët. Ajo është një profesioniste e shkëlqyeshme me dhunti të shkëlqyera dhe bën gjithçka me saktësi të madhe. Fillova me Maurizio-n. Ai ishte i saktë, gati i bezdisshëm. Sot të gjithë duan të jenë të parët pa asnjë eksperiencë në dështim. Ai më mësoi se suksesi mund të marrë fund, ndërsa sot të rinjtë synojnë vetëm suksesin mediatik dhe nëse nuk vjen menjëherë është humbje. Unë jam dikush që kam pasur sukses sepse dija të bëja diçka. Kisha baza të forta, madje edhe të dështimit. Tashmë jetoja nga puna ime dhe mendova: nëse suksesi largohet, s’ka rëndësi. Por ajo ishte një epokë e artë: kishe mundësi zgjedhjeje, kishte vlera. Sot, kryesisht për shkak të rrjeteve sociale, dominon zilia”.

Në intervistën e tij, Kadiu ka shprehur gjithashtu mirënjohjen dhe afeksionin e thellë për Maria De Filippi, figura që e zbuloi dhe e mbështeti në fillimet e tij. Ai ka përshkruar De Filippi si një profesioniste të shkëlqyeshme dhe ka theksuar se ka pasur fatin të mësojë nga ajo dhe nga bashkëshorti i saj, Maurizio Costanzo.

Klejdi Kadiu, pavarësisht se ka marrë një hap prapa nga skena e televizionit, vazhdon të jetë një frymëzim për shumë të rinj dhe të reja që synojnë të ndjekin ëndrrat e tyre. Intervista e tij është një dëshmi e pasionit të tij të palëkundur për artin dhe një kujtesë e fortë se suksesi vjen si rezultat i punës së palodhur dhe të qëndrueshme.

By Editor