Në një ceremoni të mbushur me krenari dhe respekt, qyteti i Gjakovës në Kosovë ka përuruar një bust të ri të heroit kombëtar shqiptar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Ngjarja u zhvillua më 4 Maj 2024, në shënimin e 25-vjetorit të çlirimit të qytetit.

Busti, i cili paraqet Skënderbeun mbi kalë, është vepra e skulptorit të njohur Tal Istrefi. Ky monument simbolizon jo vetëm trimërinë dhe përkushtimin e Skënderbeut ndaj lirisë së vendit, por edhe frymëzon brezat e rinj për të vazhduar me të njëjtën guxim dhe vendosmëri.

Ceremonia e inaugurimit u bë një pikë takimi për shumë zyrtarë dhe politikanë lokalë, duke përfshirë edhe ish-kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj. Ai theksoi rëndësinë e Skënderbeut si simbol i unitetit shqiptar dhe lidhjes së përhershme me Perëndimin.

Ky event është një moment historik për Gjakovën, duke i dhënë qytetit një simbol të ri të identitetit kombëtar dhe një vend ku qytetarët dhe vizitorët mund të marrin frymëzim nga figura e Skënderbeut. Busti tashmë qëndron në parkun e qytetit, duke u bërë një pikë referimi për të gjithë ata që dëshirojnë të nderojnë dhe kujtojnë veprat e heroit të tyre.

Inaugurimi i bustit të Skënderbeut në Gjakovë është një dëshmi e gjallë e respektit dhe vlerësimit që shqiptarët kanë për trashëgiminë e tyre historike dhe kulturore. Ai gjithashtu shërben si një kujtesë e përhershme e sakrificave të bëra për liri dhe pavarësi.

Foto marre nga Google Images

By Editor