Michaela Coel, Penélope Cruz, Roger Federer, Dua Lipa dhe Anna Wintour do të bashkëkryesojnë Met Gala 2023, njoftoi Vogue të mërkurën.

Met Gala vjetore, nga e cila përfiton Instituti i Kostumeve të Muzeut Metropolitan të Artit, do të rifillojë traditën e tij vjetore të zhvillimit të hënën e parë të majit, më 1 maj, pasi ndryshimet e datës janë bërë për dy vitet e fundit për shkak të pandemisë.

Ekspozita e këtij viti do të festojë hapjen e “Karl Lagerfeld: Një linjë e bukurisë”. Ekspozita do të shfaqë rreth 150 pjesë, duke përfshirë fillimin e Lagerfeld në biznes në vitet 1950 deri në koleksionin e tij të fundit në 2019.

Të ftuarit do të ftohen t’i bëjnë homazhe afinitetit të Lagerfeldit për estetikën dhe teorinë e artit duke mishëruar “linjën e së bukurës” përmes vlerësimit dhe ekzekutimit të “”vijës së drejtë” dhe “vijës gjarperore”, të cilat përvijojnë, përkatësisht, modernistin e Lagerfeldit. dhe tendencat historiciste”, thuhet në njoftim. Së bashku me linjat e drejta dhe gjarpërore, ekspozita do të mbyllet me “vijën satirike”, në përpjekje për të nxjerrë në pah “predikimet ironike, lozonjare dhe të çuditshme të Lagerfeld të shprehura përmes lojërave të fjalëve vizuale që pasqyrojnë zgjuarsinë e mprehtë të dizenjatorit”.

Lipa ndau një postim në Instagram të mërkurën në mëngjes duke njoftuar përfshirjen e saj në gala. Postimi përfshin një video të shkurtër të nënshkrimit të secilit bashkëkryesues në një pjesë të stacionit që njofton ngjarjen e ardhshme.

Foto: Elle Magazine

Karriget e nderit të gala përfshijnë Tom Ford dhe kreun e Instagram Adam Mosseri.

Ekspozita dhe gala janë mundësuar nga Chanel. Mbështetja e madhe ofrohet nga Fendi me fonde shtesë nga Lagerfeld dhe dhe Condé Nast.

By Editor