Frederik Ndoci është një këngëtar, kompozitor, poet, shkrimtar, aktor dhe artist ndërkombëtar shqiptar. Ai gjithashtu përfaqësoi vendin e tij në Eurovision Song Contest 2007, me këngën “Hear My Plea”.

Ju pershendesim me nje nga kenget e tij:

Pranvera filloi me ardhë

Pranvera filloi me ardhë

dhe bylbyli nis me k’ndu’

Njajo drandafillja e bardhë

del n’dritare me ndig’ju’

O shpirt sa të du’

përmbas teje kam mbaru’

O shpirt sa të du’

S’bashku’t jetën me e kalu’

Rreth e rreth Shkodrës jam sjell’

lule m’lule tuj shetit

Ndër ma t’bukrat ty t’kam zgjedhë

porsi hyll’ i bukurisë

O shpirt sa të du’

përmbas teje kam mbaru’

O shpirt sa të du’

S’bashku’t jetën me e kalu’

By Editor