Çmimet e gazit në Michigan kanë rënë me 10 centë pas festës së 4 Korrikut, duke bërë që shoferët të paguajnë mesatarisht $3.57 për gallon për benzinë të zakonshme. Kjo është një ulje e mirëpritur për shumë shoferë pas një periudhe udhëtimesh të gjata.

Sipas AAA, kjo rënie e çmimeve është rezultat i një kërkese më të ulët për benzinë dhe një furnizimi të qëndrueshëm. Në zonën e Detroit-it, çmimi mesatar është $3.54 për gallon, që është rreth 5 centë më pak se javën e kaluar. Stacioni më i lirë në Detroit ofronte benzinë për $2.99 për gallon, ndërsa më i shtrenjti ishte $3.99.

Parashikimet për çmimet e gazit në Michigan janë të ndryshme. Sipas disa burimeve, çmimet mund të vazhdojnë të bien për shkak të furnizimit të qëndrueshëm dhe kërkesës më të ulët. GasBuddy parashikon që çmimet mesatare të benzinës në Michigan do të jenë midis $3.26 dhe $3.60 për gallon në vitin 2024.

Megjithatë, ka edhe faktorë që mund të ndikojnë në rritjen e çmimeve, siç janë tensionet në Lindjen e Mesme dhe rritja e çmimeve të naftës. Nëse këto faktorë vazhdojnë të ndikojnë, çmimet mund të rriten përsëri.

By Editor