Po është e vërtetë! Dritat Veriore (Northern Lights) te njohura si Aurora Borealis mund te shihen ne Michigan, gjatë dy netëve të ardhshme për shkak të një stuhie të fortë gjeomagnetike. Shanset për të parë këtë ekran me dritë natyrale janë të përziera, pasi intensiteti i stuhisë është i fortë, por mbulimi i reve mund të ndikojë në dukshmërinë. Kohët më të mira të shikimit janë zakonisht nga ora 23:00. deri në 5 të mëngjesit dhe rekomandohet të gjeni një vend të errët larg dritave të qytetit për përvojën më të mirë.

Stuhitë gjeomagnetike janë shqetësime në magnetosferën e Tokës të shkaktuara nga valët goditëse të erës diellore dhe ato mund të çojnë në aurora të bukura të dukshme në gjerësi më të ulët se zakonisht. Megjithatë, ato gjithashtu mund të prishin komunikimet me radio dhe sinjalet GPS, prandaj jini të vetëdijshëm për ndikimet e mundshme në teknologji.

Mbani syte në qiell dhe mund të shijoni një nga shfaqjet më spektakolare të natyrës!

Në Michigan, disa nga vendet më të mira për të parë Dritat Veriore janë në Gadishullin e Sipërm, i cili ofron zona të gjera të erreta dhe një pozicion të favorshëm brenda zonës auroreale. Këtu janë disa vende specifike të njohura për qiellin e tyre të pastër dhe dukshmërinë e shkëlqyer të aurorës:

– ** Keweenaw Peninsula **: Kjo zonë përfshin pika si Copper Harbour, Eagle Harbour dhe Brockway Mountain Drive, të cilat janë të njohura për qiellin e tyre të errët dhe pamjet panoramike.

– **Marquette**: Vetë qyteti dhe zonat e afërta si Parku Presque Isle ofrojnë një ekuilibër të mirë midis aksesit dhe qiellit të errët për të parë Dritat Veriore.

– **Pictured Rocks National Lakeshore **: Bregu i liqenit ofron një mjedis natyror dhe të errët përgjatë liqenit Superior, ideal për të kapur aurorën.

– **Whitefish Point**: I vendosur në skajin verilindor të Gadishullit të Sipërm, është një vend kryesor për pamje të papenguara të horizontit verior.

Dritat Veriore mund të jenë të dukshme nga zonat deri në jug si Metro Detroit dhe madje edhe Ohio, veçanërisht gjatë stuhive të forta gjeomagnetike si ajo aktuale. Megjithatë, dukshmëria në këto zona është më pak e sigurt se në vendet më në veri, si Gadishulli i Siperm i Miçiganit. Shanset për të parë aurorën në Detroit dhe Ohio do të varen nga disa faktorë, duke përfshirë intensitetin e stuhisë, kushtet lokale të motit dhe ndotjen nga drita.

Këto lokacione vlerësohen për potencialin e tyre për të ofruar një paraqitje të shkurtër të Aurora Borealis, veçanërisht gjatë stuhive të forta gjeomagnetike.

Mos harroni të kontrolloni parashikimin e motit për qiell të pastër dhe drejtohuni në zona me sa më pak ndotje nga drita që të jetë e mundur për përvojën më të mirë. Gëzuar gjuetinë e aurorës! 🌌

By Editor