Anita Take është këngëtare shumë e njohur. Anita Take është ngjitur në skenë para 50-vjetësh, por akoma vazhdon të kujtohet me nostalgji nga të gjithë ata që e kanë njohur atë. Ajo akoma ka mbetur në kujtesën e shqiptarëve dhe shumë këngë të saj akoma këndohen edhe sot. Anita Take me ëmbëlsinë e zërit dhe interpretimin e shkëlqyer në skenë, ka lënë gjurmë të thella në historikun e muzikës dhe të këngës shqiptare.

Nje nga kenget e saj eshte edhe

“Vajza me Trendafil”

Rruges kur shkon duke qeshur

Nje trendafil mban ne dore

Floket te thurur kurore

Me e bukura per mua je


Naten do t’vij ne bahçen tende

Trendafilat do ti pres

Do te pergjoj un’ty me endje

Heret ne mengjes


Kur do kalosh çapene

Ne rruge e menduar

Se sot pa lule ke mbetur

Thua mos valle ne e ke gjetur

Se trendafilat kush ti pret


Lule mos mbaj neper duar

Ato s’ta shtojne bukurine

Ti ke per mua freskine

Se trendafil ti vete je


By Editor