Më shumë se 460,000 klientë të DTE Energy janë pa energji këtë mëngjes, sipas hartës së ndërprerjeve të kompanisë.

Ndërprerjet filluan të shfaqen pasi një paralajmërim për stuhi akulli ishte në fuqi në metronë e Detroitit.

Që nga ora 7 e mëngjesit, 461,332 klientë te DTE janë pa energji elektrike. Harta e ndërprerjeve të energjisë nga Consumers Energy tregon 3,652 ndërprerje që nga mëngjesi i sotëm, por këto shifra janë më të ulëta krahasuar me 186,045 konsumatorë pa energji mbrëmë.

Matt Paul, nënkryetari ekzekutiv i operacioneve të shpërndarjes në DTE, foli në orën 7 të mëngjesit të së enjtes dhe tha se disa zona morën deri në 3/4″ akulli, që është një nivel që ata nuk e kanë parë në gati 50 vjet.

Sipas, një kombinim i akullit dhe erës shkaktoi rënien e pemëve, rënien e linjave të energjisë dhe madje edhe këputjen e shtyllave të shërbimeve për shkak të peshës. Paul tha se gjysmë centimetër akulli në një hapje të vetme teli mund të shtojë më shumë se 1000 paund.

“Ne e dimë se sa zhgënjyese mund të jetë, por ne duam t’i sigurojmë njerëzit dhe të gjithë klientët tanë se do të vazhdojmë të punojmë gjatë gjithë kohës derisa çdo klienti ti rikthehet energjia,” tha Paul.

Sipas Paul, ata kanë mbi 1,000 punëtorë të linjës dhe 400 punëtorë nga shtetet e afërta që punojnë për të rivendosur energjinë, dhe punëtorë shtesë të linjës po vijnë nga shtetet e tjera këtë pasdite.

Ai tha se me një stuhi të këtyre përmasave, është jashtëzakonisht e vështirë të sigurohet çdo lloj kohe e saktë restaurimi dhe vlerësuesit e dëmeve do të dalin këtë mëngjes për të parë nivelin e dëmtimit.

“Derisa të marrim një vlerësim më të mirë, ne nuk jemi në gjendje të japim vlerësime për restaurimin,” tha Paul.

Ne website te DTE eshte vene ky njoftim:

“Stuhitë e akullit qe kaluan nëpër Michigan gjatë dites se djeshme dhe naten e mbremshme, si dhe moti ekstrem vazhdon të prekë territorin tonë të shërbimit. Pemët dhe degët që ranë nga stuhitë e akullit dëmtuan linjat tona të energjisë dhe shkaktuan ndërprerje. Ekipet tona të reagimit ndaj stuhisë, së bashku me punëtorët e linjës nga shtetet fqinje, do të vazhdojnë të punojnë gjatë gjithë kohës për të rivendosur energjinë sa më shpejt dhe në mënyrë të sigurtë.

Ju lutemi, qendroni të sigurt dhe mos harroni të qëndroni të paktën 25 këmbë nga çdo linja elektrike e rrëzuar – supozoni se ato janë të ndezura dhe të rrezikshme. Raportoni çdo ndërprerje ose linjë të rënë.”

Foto nga DTE website

By Editor