Në një ngjarje historike për historinë mjekësore të Shqipërisë, mjekët e vendit kanë kryer me sukses për herë të parë një procedurë tepër delikate të trurit, duke shfaqur aftësitë avancuese të sistemit shqiptar të kujdesit shëndetësor.

Në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, një ekip multidisiplinar neurokirurgësh, specialistësh ORL dhe anesteziologësh bashkëpunuan për të kryer një operacion kompleks në rajonin suprasellar të trurit. Kjo procedurë, e cila u krye pa metoda tradicionale invazive, shënon një përparim të rëndësishëm në fushën e neurokirurgjisë në Shqipëri.

Operacioni u krye në një pacient 30-vjeçar dhe përfshinte një teknikë joinvazive që eliminoi nevojën për ndërhyrje përmes kokës. Suksesi i procedurës i atribuohet punës profesionale dhe të përkushtuar të ekipit mjekësor.

Ministrja e Shëndetësisë, Albana Koçiu, njoftoi përfundimin me sukses të procedurës, duke theksuar rëndësinë e aparaturave moderne dhe ekipit të aftë multidisiplinar në arritjen e këtij përparimi mjekësor.

Kjo ndërhyrje e suksesshme jo vetëm që përfaqëson një moment historik për pacientin dhe ekipin mjekësor, por gjithashtu nënkupton një epokë të re për kujdesin shëndetësor në Shqipëri. Ai demonstron potencialin e Shqipërisë për të kryer procedura komplekse mjekësore që më parë nuk ishin të disponueshme në vend.

By Editor