Ka ngelur vetëm babai,

nëna vdiq muaj më parë,

babai ngeli shkretë vetëm,

fëmijët të gjith janë ndarë.


Kur nëna ndërroji jetë,

loti burrit u bë lumë,

mjeri unë o plaka ime,

ku do mbytem vetëm unë.


Fëmijët më ngushëlluan,

baba bëhu burrë i fortë,

ç’farë ti bëjmë demokracisë,

na degëdisi në Europë.


Plaku qanë te varrë i plakës,

ah i ziu moj plaka ime,

të kisha vdekur më parë,

sot nuk do kërkoja zgjidhje.


Ngela vetëm si unë i ziu,

flmijët ikën më lanë,

bënë adetet e nënës,

ku do rish baba s’më thanë.


Ku të mbytem unë i shkreti,

bëra një tufë me fëmijë,

mjeri unë o plaka ime,

për mua s’pyeti njeri.


Babanë unë se lash vetëm,

dhe pse isha fukara,

ai bëri kokën time,

prindërit janë mbi gjithcka.


Poezi nga: Meri Mezini

By Editor