Elvana Gjata, lindur më 3 shkurt 1987 është një këngëtare, tekstshkruese dhe sipërmarrëse shqiptare.

Ajo u bë e njohur në Shqipëri dhe në territore të tjera shqipfolëse në Ballkan pas publikimit të dy albumeve të saj në studio, “Mamës” (2007) dhe “Afër dhe larg” (2011). Këngëtarja pa sukses të mëtejshëm përmes shumë këngëve të vlerësuara, si dhe luajtjeve të saj të zgjeruara 3 (2018) dhe Çelu (2021).

Nje numer i madh i kengeve te saj kane arritur te jene numër 1 në tabelën e këngëve shqiptare.

Gjata ka marrë gjithashtu çmime dhe vlerësime të shumta, duke përfshirë dy cmime ne Balkan Music, një cmim ne Festivali i Këngës, katër cmime ne Kënga Magjike dhe një cmim ne Top Fest.

Ja nje nga kenget e saj me te pelqyera:

XHELOZ

Ta ra ta ta ra ta ra ra ra ra

Nganjëherë ta bëj me hile

Sedrën me t’ngacmu

Se e di që edhe kokën

Ti e len për mu

Majtas – djathtas hallakatem

Kur du me t’lëndu

Si për dreq më shkon më keq

Edhe më shumë të du

Të du, të du, të du

Mos u bon xheloz për mu

Se ky maraz ka me t’shkallu

Zemër mos vuj, natë e ditë për mu

Se ti përjetë më ke fitu

Ta ra ta ta ra ta ra ra ra ra

Nganjëherë ta bëj me hile

E me loz nga pak

Me t’i pa si ikin lotët

Syve rreth e qark

Vishem bukur që t’më shohin

Gjithë qyteti mu

Por unë dritën e kam marrë

Veç nga sytë e tu

Nga sytë, nga sytë e tu

Mos u bon xheloz për mu

Se ky maraz ka me t’shkallu

Zemër mos vuj, natë e ditë për mu

Se ti përjetë më ke fitu

Ta ra ta ta ra ta ra ra ra ra

Ti mos u bon xheloz për mu

Se ky maraz ka me t’shkallu

Zemër mos vuj, natë e ditë për mu

Se ti përjetë më ke fitu

Se ti përjetë më ke fitu!

By Editor