Specialistët e bujqësisë me Doganat dhe Mbrojtjen Kufitare të Shteteve të Bashkuara thanë se kërmijtë u gjetën në bagazhin e një pasagjeri që mbërriti në vend nga Gana.

Kërmijtë ishin të destinuar për t’u ngrënë, por ato paraqesin rreziqe të konsiderueshme shëndetësore për njerëzit dhe mjedisin, sipas zyrtarëve. Ata konsiderohen gjithashtu një specie pushtuese.

Autoritetet sekuestruan kërmijtë për analiza të mëtejshme.

Fotot: United States Customs and Border Protection

“Oficerët tanë të CBP-së(dogana dhe mbrojtja kufitare) dhe specialistët e bujqësisë punojnë me zell për të synuar, zbuluar dhe kapur kërcënimet e mundshme përpara se të kenë një shans për të dëmtuar interesat e SHBA-së”, tha drejtori i portit Robert Larkin. “Zbulimi i këtij dëmtuesi shumë pushtues me të vërtetë përfiton shëndetin dhe mirëqenien e popullit amerikan.”

Kërmijtë gjigantë afrikanë mund të mbajnë një nematodë parazitare që çon në meningjit te njerëzit. Ata kanë një oreks që përfshin suva, llaç dhe të paktën 500 lloje të ndryshme bimësh, që do të thotë se mund të shkaktojnë dëme të konsiderueshme në strukturat dhe ekosistemet.

Kërmijtë gjigantë afrikanë konsiderohen si një organizëm i ndaluar në SHBA, edhe pse ata janë të njohur për t’u ngrënë dhe mbajtur si kafshë shtëpiake në disa vende të tjera, sipas CBP

By Editor