Më 26 janar 1837, Michigan u pranua si shteti i 26-të i bashkimit.

Kushtetuta e parë u miratua në të vërtetë në 1835, por pati një vonesë për shtetësinë për shkak të një lufte me Ohajo. Lufta e Toledos ishte një betejë mbi kufirin e Toledos. Në kohën kur mbaroi, Ohio ishte në gjendje të mbante Toledon, por Miçiganit iu dha i gjithë Gadishulli i Sipërm.

Ja disa fakte te bukura perreth Michiganit:

Michigani është një shtet në rajonin e Liqeneve të Madhe në pjesën e sipërme të Midperëndimit të Shteteve të Bashkuara. Me një popullsi prej afro 10.12 milionë banorësh dhe një sipërfaqe prej afro 97,000 mi katrorë (250,000 km2), Michigan është shteti i 10-të më i madh për nga popullsia, i 11-ti më i madhi për nga sipërfaqja dhe më i madhi për nga sipërfaqja në lindje të lumit Misisipi. i tij rrjedh nga një variant i galicizuar i fjalës origjinale Ojibwe (mishigami), që do të thotë “ujë i madh” ose “liqen i madh”.

Kater liqenet e medhenj qe e rrethojne jane: Michigan, Superior, Huron, Erie.

Kryeqyteti i tij është Lansing dhe qyteti më i madh është Detroit. Metro Detroit është ndër ekonomitë metropolitane më të populluara dhe më të mëdha të vendit.

Nga organizimi i fundit ne 1891, numri i qarqeve aktuale të Miçiganit arrin ne 83.

Motoja e shtetit eshte “Si Quaeris Peninsulam Amoenam Circum spice”, që do të thotë “Nëse kërkon një gadishull të këndshëm, shiko rreth vetes”, është në bazën e mburojës.

Në vitin 1931, ROBIN AMERIKAN (Turdus migratorius) u zgjodh zogu shtetëror. Ajo ishte favorizuar nga Shoqëria Audubon e Miçiganit. Sponsorët e quajtën robin “më të njohurit dhe më të dashuruarit nga të gjithë zogjtë në shtetin e Miçiganit”.

Në vitin 1955, pisha e lartë e bardhë (Pinus strobus) u caktua si pema shtetërore. Ajo u zgjodh si një simbol i një prej industrive më të mëdha të Miçiganit. Nga viti 1870 deri në fillim të viteve 1900, Michigan udhëhoqi kombin në prodhimin e lëndës drusore.

Në vitin 1897, lulja e mollës (Pyrus coronaria) u emërua lulja shtetërore. Sponsorët vunë në dukje se ishte “një nga speciet më aromatike dhe më të bukura të mollëve me lule”. Është peme vendase në shtet.

Në vitin 1997, DRERI ME BISHT BARDHË (Odocoileus virginianus) u caktua si gjitari i lojës shtetërore pas përpjekjeve të suksesshme lobuese të një grupi nxënësish të klasës së katërt. ( Zeeland school) Gjetur në çdo qark të Miçiganit, dreri me bisht të bardhë është një burim i rëndësishëm natyror dhe ekonomik.

Foto nga Michigan.org, Pure Michigan, dhe Ontheworldmap.com

By Editor