Dhurimi i luleve është mënyra e përsosur për të shprehur ndjenjat tuaja. Pavarësisht nëse dëshironi t’i uroni dikujt ditëlindjen, përvjetorin ose t’i thoni urime, luleshitësit dhe bizneset e shitësve kryesorë ofrojnë aranzhime ekskluzive me lule dhe shërbime dërgese. Dita e Shen Valentinit po afron dhe kjo eshte dita me e zene per luleshitesit.

Megjithatë, pavarësisht gjithë njohurive dhe ekspertizës, njerëzit bëjnë mjaft gabime kur porosisin buqeta me lule.

4 gabime që duhen shmangur kur blini një buqetë me lule

Duke mos kuptuar qëllimin e lules

Dërgimi i luleve është një gjest simbolik në formën e tij më të pastër. Dërgimi i luleve me një kuptim krejtësisht të ndryshëm nga ai që kërkon rasti, vetëm pse janë të bukura, e humb qëllimin e tyre. Për shembull, trëndafilat vijnë në një larmi ngjyrash. Dhe çdo ngjyrë përfaqëson një kuptim të caktuar nga shoqëria. Trëndafilat e kuq janë për raste romantike, trëndafilat e bardhë përfaqësojnë pastërtinë dhe trëndafilat e bardhë të tharë janë për raste më solemne.

Blerja në minutën e fundit

Luleshitësit mbajnë një rezervë të kufizuar të buqetave të rasteve të njohura, sepse lulet janë mallra që prishen. Pra, mbani një listë të luleshitësve të njohur në lagje dhe bëni porosinë tuaj disa ditë më herët. Porositë e personalizuara mund të kenë nevojë të vendosen dhe të konfirmohen javë përpara nëse është për një rast të veçantë.

Pa përfshirë një mesazh

Shtoni një kartë të shkruar me dorë ose vendosni një kartë dhuratë me një shënim personal për ta bërë buqetën e luleve më të veçantë. Këto janë detaje delikate që mund t’i harroni duke nxituar për të përgatitur dhe dorëzuar buqetën. Nëse është një buqetë surprizë, sigurohuni që të dërgoni një mesazh për të njoftuar marrësin se kush e ka dërguar.

Dhënia e detajeve të gabuara

Edhe një gabim i vetëm në adresën e dorëzimit mund ta dërgojë buqetën te personi i gabuar, ose më keq, për rastin e gabuar plotësisht. Gjithashtu, ju nuk dëshironi që lulet të dërgohen në datën e gabuar, ndoshta duke prishur një festë. Pra, sigurohuni që të gjitha detajet e dorëzimit të jenë të sakta përpara se ta dërgoni atë.

By Editor