“THE IMPERIAL HOUSE” SHTEPIA ME TOKE SHQIPTARE ME 28 NENTOR 2012 Ora 6:00 PM ORGANIZON MBREMJEN KULMORE TE FESTIMIT TE 100 VJETORIT TE PAVARESISE.

Ne perkujtim te kesaj ngjarje madhore e historike te popullit shqiptar dhe e paperseritshme, dita qe perkujton ngritjen e flamurit te Gjergj Kastriotit ne kalane e Krujes dhe 28 nentorin e vitit 1912 me ngritjen e flamurit me shkaben dy krenare ne Sheshin e Vlores nga 40 firmetare me ne krye Ismail Qemalin, duke shenuar shpalljen e Pavaresise dhe krijimin e shtetit shqiptar, ne shtepine e kremtimeve shqiptare me pronar shqiptarin patriot dhe humanist z. Ndue Ftoni organizohet kjo mbremje jubilare, si bashkimi me i madh i shqiptareve ne Amerike.

Me deshiren dhe vullnetin e tij z. Ndue Ftoni e sponsorizon kete darke gradis me shumellojshmeri asortimentesh dhe pijesh si ne menyne e nje dasme te shenjte. Kapaciteti i salles nje mije vende.

Ne kete darke do te kete nje program artistik i ndare ne dy pjese.

Ne pjesen e pare do te jete rrugetimi i flamurit kombetar me nje grup femijesh, te rinjsh dhe te rriturish, te veshur me kostume kombetare, si ne nje Shqiperi Etnike e Natyrale. Jane parashikuar 5-6 pershendetje per flamurin me nga 1-2 minuta nga veprimtare te diaspores nga te gjitha trevat. Do te pershendesin edhe disa autoritete te larta amerikane</strong>

Me kete rast jane te lutur individe apo prinder qe deshirojne te manifestojne vlerat e tyre tradicionale, apo  per femijet e tyre qe duan te marrin pjese me kostume kombetare nga te gjitha krahinat te njoftojne ne “Imperial House”, per ti perfshire ne programin e kesaj nate te madhe.

Fjalen e rastit do ta mbaje Z. Eduart Aliko

Ne pjesen e dyte te programit do te kete argetim muzikor me tematike per 100 vjetorin, vallezim ne cift dhe interpretime artistike e humoristike.

Per ta pasuruar kete aktivitet bejme me dije per secilin kengetar, muzikant apo interpretues te njoftojne pjesmarrjen e tyre dhe materialin qe duan te luajne ne menyre qe te perfshihen ne libretin e kesaj ngjarje. Kalofshim gezuar!

Per sqarime te hollesishme kontaktoni pronarin Ndue Ftoni

By Editor