Zef Pergegaj1N J O F T I M

“ORE PERKUJTIMORE KUSHTUAR VEPRES SE PROF. GJON SINISHTA”

Diten e diel me 11 dhjetor 2016 ne sallen e kultures te kishen se “Shen

Palit” ne Rochester Hills, organizohet “ORA PERKUJTIMORE” kushtuar aktivitetit

60 vjecar, patriotik dhe krijues te Prof. Gjon Sinishtes. Ne kete eveniment do te

flitet edhe per figura te tjera bashkepunuese me te, si Arshi Pipes, Martin Camajt,

Zef Oroshit, Zef Camajt, Dom Prek Ndrevashes, Zef Mirakajt, At Antonio Beluscit,

Lec Shllakut, Isa Ndreut, Sami Tepishtit, etj, te cilet ishin dhe jane punetore te

medhenj ne ruajtjen e trashigimise sone kombetare ne botimin e revistave te tyre

me karakter te theskuar kombetar, gjuhesor, letrar dhe patriotik ne Amerike e ne

boten e lire. Keto personazhe Zef Pergega i ka perfshire ne librin e tij te fundit

“Vocacioni i premtuar”

Gjon Sinishta botoi 15 volume te “Buletinit Katolik” themeloi ne Universitetin e

San Franciskos “Qendren katolike Shqiptare “ dhe Institutin “Danjel Dajani”

Gjithashtu provoi burgjet komuniste bashke me shkrimtarin Adem Demaci. Per

kete veper madhore te tij kushtuar persekucuionit komunist ne Shqiperi ai

nderohet me dekorate nga Presidenti Regan i SHBA dhe nderohet nga Ati Shenjte

Papa Gjon Pali II-te

Ne na mbetet per detyre qe vetem ta nderojme kete njeri shpirt madh te

kombit tone si dhe fugurat e tjera qe bashkepunuan me te ne krye te radhes Prof.

Ernest Koliqi e Danjel Gjecaj.

Jane te mire se ardhur te gjithe bashkardetaret qe e kane njohur, si

pjestaret e familjeve te ketyre figurave brilante te paperseritshme. Hyrja eshte e

lire. Po ashtu njoftohen TVSHA, ACTV, mediat elektronike, botues e poet, te jene

prezent dhe te njihen me nje pjese te historise dhe letersise se ketyre figurave ne

diaspore.

Me respekt nga komisioni

1248 720 82 12

1586 477 02 31

Leave a Reply

Your email address will not be published.