Pa zhgenjyer askend dhe ashtu sic e ka tashme tradite Ftoni-Imerial House organizoi perseri nje festim dinjitoz kushtuar 101 Vjetorit te Pavaresise se Shqiperise. Me nje pjesmarrje te plote, dhe per nje festim te dyfishte te Festes se Pavaresise se Shqiperise si edhe te Festes se Falenderimeve, Imerial House mblodhi diten e enjte me date 28 Nentor 2013, miq dhe te ftuar, te rinj, intelektuale, patriote nga Ohio, miq te ardhur nga Shqiperia, artiste, kengetare, kercimtare te valleve popullore, por edhe te vallezimeve moderne, ne nje atmosfere shperthyese festive me me shume se 600 pjesmarres dhe nen transmetimin mediatik te shume prej mediave te interesuara.
Si edhe heret e tjera festimi ishte masiv, popullor, i hapur pa patur ndonje tavoline nderi apo individ qe e kerkon nderin tek titujt honorifik, ose tek karrigia ne tribunen e nderit.
Festimi kaloi me shume sukses dhe ne menyren me paqesore te mundshme. Permes ushqimit te bollshem dhe cilesor, te pijeve te shumellojshme dhe te palimituara, bashkeatdhetare dhe patriote nga te gjitha trevat Shqiptare uruan njeri-tjetrin per fillimin e shekullit te ri te pavaresise se Shqiperise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *